Cum - Robna kuća

CUM je robna kuća koja ima istorijsku simboliku i koja se nalazi u samom srcu Moskve, u neposrednom susedstvu čuvenog Boljšoj teatra. To je jedan od najsloženijih i najunikatnijih projekata u našoj kolekciji.
Skučeni uslovi strogog centra Moskve, komplikovan sistem podzemnih cevovoda i podzemna reka Negljinka su otežali zadatak projektovanja i izgradnje zgrade sa četiri podzemne etaže.
Izgradnja objekta izvođena je prema tehnologiji up&down, i, bez obzira na sve teškoće, u rekordnom roku smo dobili unikatan objekat, dostojan svoje lokacije i imena.
Specijalno za CUM u Belgiji su naručene jedinstvene fasade od armiranog betona koje predstavljaju imitaciju potpuno prirodnog kamena. U centar prestonice doneli smo panele teške 7 tona i montirali smo ih na podkonstrukciju koju su specijalno projektovali naši saradnici.
Za isporuku fasada za CUM u centar Moskve bilo je potrebno 130 specijalnih teretnih vozila i blokiran je saobraćaj u Tverskoj ulici, glavnoj ulici u metropoli. Nikad ranije Moskva nije videla takvu konstrukciju.

Adresa: Ulica Petrovka br. 2, Moskva
Površina: 34 000 m²
Početak radova: jun 2004. god.
Tip radova: projektovanje, izgradnja
Rok realizacije: 24 meseci

Galerija slika

CumCumCumCumCum

Portfolio holdinga